Whiplashklachten na aanrijding?
Wie aan het verkeer deelneemt, loopt risico’s. Het komt vaak voor dat verkeersdeelnemers letsel oplopen in het verkeer doordat andere weggebruikers niet goed opletten, doordat zij bijvoorbeeld bezig zijn met hun mobiele telefoon of door iets anders worden afgeleid. Niet zelden ontstaat hierdoor een achterop aanrijding.
U staat bijvoorbeeld met uw auto voor een rood verkeerslicht en een achteropkomende automobilist kijkt niet voor zich en rijdt met volle snelheid achterop uw stilstaande auto. Het effect van een achterop aanrijding moet niet worden onderschat. Zelfs bij een lage snelheid kan een achterop aanrijding leiden tot nekklachten. Dit komt doordat het hoofd van de inzittende(n) van de auto die van achteren wordt aangereden in een fractie van een seconde onverwacht met grote snelheid naar achteren wordt bewogen om vervolgens weer met grote snelheid naar voren te bewegen. De spieren en banden van de nek kunnen deze abrupte snelle beweging niet bijbenen, waardoor er een overrekking ontstaat van de nekspieren en de banden tussen de nekwervels, ook wel zweepslag genoemd. Dit kan leiden tot ernstige en niet zelden blijvende pijn- en bewegingsklachten in de nek, al dan niet met uitstraling naar hoofd, schouders, armen, handen en/of rug. Daarnaast kunnen er ook andere klachten ontstaan zoals tinnitus (piep/ruis in het oor), verminderd gezichtsvermogen (dubbelzien, wazig zien, moeite met lezen), hoofdpijnklachten, concentratie- en geheugenstoornissen, duizeligheid, misselijkheid, slaapstoornis en chronische vermoeidheidsklachten. Deze klachten worden ook wel aangeduid als whiplashklachten (Whiplash Associated Disorder, WAD I/II).
Heeft u whiplashklachten door een achteropaanrijding? Dan is het belangrijk dat u uw klachten zo snel mogelijk meldt bij uw huisarts en zo mogelijk een doorverwijzing regelt naar een neuroloog, zodat uw nekklachten zo snel mogelijk na het ongeval worden onderzocht en vastgelegd in uw medisch dossier. Op die manier kunt u bewijzen dat uw klachten door het ongeval zijn ontstaan en niet door iets anders.
Daarnaast is het belangrijk dat u zo spoedig mogelijk uw belangen laat behartigen door een ervaren gespecialiseerde Letselschade Advocaat die lid is van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). U bent dan verzekerde van deskundige rechtsbijstand. Dit voorkomt dat u door de verzekeraar van de tegenpartij met een kluitje in het riet wordt gestuurd.
Uw Letselschade Advocaat weet als geen ander hoe u uw recht op een schadevergoeding moet veilig stellen en welke schade voor vergoeding in aanmerking komt.
Onze ervaren Letselschade Advocaat (lid LSA, > 25 jaar ervaring) helpt u GRATIS bij het vaststellen van de aansprakelijkheid van de tegenpartij en zorgt er vervolgens tevens voor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Hij zorgt voor het vaststellen en vergoeden van uw eventuele Inkomstenderving, de reeds gemaakte en nog door u te maken kosten (zoals medische kosten voor behandelingen, reiskosten, huishoudelijke hulp, onderhoud woning/tuin, etc.), alsmede een rechtvaardige Smartengeldvergoeding.
Bel ons gerust voor VRIJBLIJVEND & GRATIS ADVIES, wij zijn u graag van dienst!
BEL 0342 – 42 56 42 of mail ons op info@janseadvocaten.nl
U kunt uw situatie ook GRATIS aan ons voorleggen via het formulier op onze letselschade pagina https://janseletselschade.nl/letselschade